Gondban a BMW és nincs esély a változásra

BMW
BMW iX
Továbbra is küzd az elektronikai alkatrészek hiányával a BMW, a vállalat termelési igazgatója nem is várja a helyzet lényeges javulását az év második felében sem.

Az elektronikai alkatrészek hiánya több feldolgozóipari ágazatban is gondokat okoz már hónapok óta, nem csak a járműiparban. Milan Nedeljkovic termelési igazgató szerint azonban az autóiparban különösen kiélezett a helyzet. Számos autógyár még a gyártósorok átmeneti leállítására is rákényszerült. “A BMW-nél egyes műszakokra vagy akár munkanapokra is le kellett hogy állítsuk a gyártást néhány üzemünkben” – mondta. A cég emiatt már 30 ezres lemaradásba került az idei évre tervezett gyártási volumenében.

“Az év második felére továbbra is kritikusnak mondhatók a kilátások” – tette hozzá telekonferencián a BMW dingolfingi üzemében tartózkodó termelési igazgató, ahol az elektromos autók gyártását tervezik felfuttatni. Az üzemben a BMW az idén a duplájára kívánja emelni az elektromos autók részarányát a gyártási volumenben az előző évihez képest. Tavaly 18 ezer elektromos autó készült a dingolfingi üzemben. Az évtized közepére az üzemben készülő modelleknek már a fele lesz teljesen elektromos autó.     A dingolfingi üzemben megkezdődött a teljesen elektromos Év Zöldautója 2022 díjra jelölt BMW iX modell gyártása, ami Nedeljkovic elmondása szerint jövőre már egyike lesz az üzem legnagyobb példányszámban készülő modelljeinek.

1 Comment on Gondban a BMW és nincs esély a változásra

  1. Minden bajból van kiút csak akarni kell!!
    Reméljük 2026-ban is legördül az első BMW!!!!????…
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.