Javult az ABB eredménye

A forgalom és a megrendelések élénkülésével az előző évinél nagyobb működési eredményt ért el a svájci ABB energiaipari konszern a harmadik negyedévben. Nyeresége az előző évinek a kétszeresére emelkedett – közölte a cég.

A második negyedévben az ABB 7,449 milliárd dollár értékesítési árbevételt ért el, 21 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbinál. A működési eredmény 92 százalékkal 1094 millió dollárra nőtt. A bevételarányos jövedelmezőség 4,4 százalékponttal 15,0 százalékra javult. A rendelésállomány 32 százalékkal 8 milliárd dollárra nőtt.    Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója kiemelte: nagyon biztató, hogy a negyedévben egyértelműen javult a vállalat teljesítménye. A működési ebita-marzs erős növekedése a kereslet élénkülését, a belső hatékonyság növekedését, valamint az ABB energetikai és automatizálási kínálatának erősségét tükrözi. Folytatják az innovációra, a fenntarthatóságra és a digitalizálásra összpontosító erőfeszítéseket, amelyek célja, hogy a portfólió optimalizálásával párhuzamosan tovább javítsák a jövedelmezőséget – mondta a vezérigazgató.

A rendelésállomány és az árbevétel jelentősen nőtt ahhoz a tavalyi alacsony szinthez képest, ami főként a világjárvány üzleti tevékenységre gyakorolt negatív hatásának volt betudható. Minden üzletág kétszámjegyű növekedést jelentett. A növekedésre pozitív hatást gyakoroltak a vevők készlet-felhalmozási erőfeszítései is – írták.

Az ABB 2021 harmadik negyedévére további növekedést vár, figyelembe véve 2020 harmadik negyedévének alacsony üzleti aktivitási szintjét. A jelenlegi piaci helyzet alapján a bevételek várhatóan 10 százalékkal nőnek; a megrendelések pedig a bevételeknél is nagyobb mértékben emelkednek. Az ABB 2021-es teljes üzleti évre 10 százalék alatti bevétel-növekedésre számít.    Az ABB magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.