VW-gyárak állnak le az orosz agresszió miatt

február 28, 2022 0

Mivel az ukrajnai háború miatt elakadtak az alkatrész szállítások, a Volkswagen zwickaui és drezdai gyárában csökkentik a termelést – írja az Automobilwoche nyomán az Autószektor.hu.

Rekord a Stellantisnál

február 28, 2022 0

Túlteljesítette 2021-es eredménytervét és rekordforgalmat ért el a Stellantis autóipari konszern az ágazatot sújtó alkatrészhiány ellenére is a cég a honlapján publikált beszámoló alapján.

Meglepetés a Renault-nál

február 27, 2022 0

Két veszteséges év után nyereséggel zárta a 2021-es évet a francia Renault konszern és a vártnál jobb működési eredménye alapján a válság áthidalására kapott állami támogatás idő előtti visszafizetésére készül – jelentette be a Renault.

Ez kell a magyaroknak – teszten az Év Magyar Autója díjra jelölt S-Cross

február 27, 2022 0

2020-ban ez elődje behúzta az Év Magyar Autója díjat, az újdonság is esélyes a duplázásra, de ha a zsűri mégsem úgy dönt – cikkünk megjelenését követően -, a vásárlók szavazataira akkor is számíthat a magyar autópiac tavalyi második helyezettje. Összkerékhajtással, csúcsfelszereltséggel tettük próbára az esztergomi Suzuki S-Cross kompakt szabadidő-autót.

Végre egy jó hír Kínából

február 26, 2022 0

Kínában éves szinten 0,9 százalékkal nőtt az új autók eladása idén januárban, miután az előző nyolc hónapban folyamatosan csökkent az értékesítés.

38 millió abroncs készült Tatabányán

február 26, 2022 0

A világ legnagyobb gumigyártójának számító Bridgestone magyarországi leányvállalata 2006 óta közel 130 milliárd forintot fordított tatabányai gyárának felépítésére, amely így a cég egyik legmodernebb európai üzemévé vált. Az elmúlt másfél évtizedben több mint 38 millió gumiabroncsot állítottak elő Tatabányán, ahol a cég jelenleg 1300 embert foglalkoztat.

Tőzsdére tart a Porsche

február 25, 2022 0

A Volkswagen konszern nagy lépést tett leányvállalata, a Porsche AG sportkocsi gyártó vállalat tőzsdei bevezetése felé.

Kecskeméti gyárát is átalakítja a Mercedes

február 25, 2022 0

A Mercedes-Benz arra számít, hogy az évtized második felére kizárólag elektromos járműveket (EV) gyártó üzemekkel fog rendelkezni, amit a piaci kereslethez rugalmasan igazodva meglévő üzemeinek a fokozatos átállításával kíván elérni.

Bővíti félvezetőgyártását a Bosch

február 24, 2022 0

A csipválságra való tekintettel a Bosch technológiai konszern, járműipari beszállító vállalat mintegy 250 millió eurós beruházással bővíti félvezetőgyártását a németországi Reutlingenben.

Magyar céggel szerződött a német autópálya-üzemeltető

február 24, 2022 0

A magyar Microsec Zrt.-vel szerződött a német autópályákat üzemeltető Die Autobahn vállalat az intelligens járműkommunikáció biztonságát nyújtó úgynevezett V2X-PKI rendszer fejlesztésére – közölte az informatikai cég.

Miért hasznos az elektronikusan vezetett tűzvédelmi nyilvántartásokról szóló tanúsítvány?

február 23, 2022 0

A vállalkozások, vállalatok önként vagy épp előírás szerint tartanak fenn és újítanak meg szabványok, irányelvek szerinti működést, kontrollingot és a működésről szóló dokumentációkat vezetnek, vizsgáltatnak felül időszakosan. Ezt az emelt szintű működést támogatólag kaphatják meg a fiREG Tanúsítványát azok a cégek, akik tűzvédelmi eszközeik felülvizsgálatát elektronikusan vezetett üzemeltetési naplóban rögzítik.

Rekord nyereség az Airbusnál

február 23, 2022 0

Az Airbus repülőgépgyártó rekordnyereségről jelentett a tavalyi évről, miután az előző évben veszteséges volt.

1 2 3 5