Célegyenesben az új győri autó

Cupra Terramar
Az Audi Hungariánál teljes fordulatszámon zajlanak az előkészületek a spanyol Cupra márka Terramar modelljének szériagyártására, amelynek első példányai 2024-ben gördülnek le a győri gyártósorról. A vállalatnál 2021 nyarán kezdődtek az előkészítő munkálatok, a karosszériagyárban, lakkozóban és szereldében azóta folyamatosan zajlik a gyártásra történő felkészülés.

„Örömünkre szolgál, hogy járműgyártásunk hamarosan egy újabb modellel, mégpedig egy új márka modelljével bővül. A Cupra Terramar gyártása során rugalmasságunknak köszönhetően számos szinergiát teremtünk , ugyanis az új modellt a meglévő gyártási infrastruktúrába integráljuk. Természetesen kihívások elé is állít minket az új márka gyártása, mint például a Cupra modellekre jellemző matt lakkozású karosszériaelemek gyakori használata, amelyekre folyamatosan készítjük fel munkatársainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy immár nem csak a Audi modelleket, hanem a Terramart is munkatársaink fogják gyártani – Győrből a világnak”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Audi Hungaria Cupra terramar

 A munkatársak felkészítése 2022 szeptembere óta zajlik különböző workshopok és tréningek keretein belül, valamint a kísérleti autók összeszereléséből is tapasztalatot gyűjthettek a kollégák. A Terramar néhány új termék adottságot is hozni fog magával, melyek megismeréséhez összesen több mint 200 munkatársnak biztosít további képzéseket a vállalat többek között az új robotok működésének elsajátításához. A lakkozó üzemben például egy vadonatúj robotcella végzi majd a Terramar modell acélból készült motorháztető tömítését.

A Cupra és az Audi Hungaria közös története nem most kezdődött, ugyanis az Audi Hungaria büszkesége, a legendás öthengeres benzinmotor kelti életre a Formentor modelljeit is.

Az Audi Hungaria jelenleg évente mintegy 170 ezer autót gyárt. A vállalatnál egy gyártósoron készülnek az Audi Q3 és Q3 Sportback, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.