A kormány is támogatja a dízelcserét

Franciaországban

A francia kormány arra fogja kérni az autóipari vállalatokat, hogy vegyenek részt a környezetszennyező korosabb autók legújabb, kevésbé szennyező modellekre cserélésének pénzügyi ösztönzésében – jelentette ki a francia Le Parisien napilapban megjelent interjúban Bruno Le Maire pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter és Francois de Rugy környezetvédelmi miniszter hétfőn az autóipari vállalatok, közöttük a Renault és a PSA képviselőivel folytat majd tárgyalásokat az ország járműállománya modernizálásának lehetőségeiről. “A környezetvédelmi miniszterrel arra fogjuk kérni őket, hogy vegyenek részt a cserére ösztönző programok finanszírozásában” – mondta.     A pénzügyminiszter az interjúban leszögezte, hogy az új támogatási programnak sokkal hatékonyabbnak kell majd lennie az előzőnél. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a támogatás tényleges mértékét az autógyártókkal kell még megbeszélni.    A francia Les Echos lap korábban már beszámolt arról, hogy a francia autógyárak saját költségen finanszírozott modellcsere-ösztönző programok bevezetéséről egyeztetnek egymással.

 

2 Comments on A kormány is támogatja a dízelcserét

  1. Nagy majom a cikk írója! Nem mindegy, hogy milyen kormány! Ilyen alapon lehetne Ukrán, vagy Libiai, de akár kerékpár kormány is !

Comments are closed.