Jakab Réka az Év Autós PR-szakembere

Az Év Magyar Autója versenyben a zsűri kiválasztja azt a PR-szakembert, aki egész éves szakmai tevékenységével kimagaslik a mezőnyből, illetve a versenyben nevező importőr, márka, autógyártó képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. A szakmai testület egyhangúan Jakab Rékának (Audi Hungaria) ítélte oda az Év Autós PR-szakembere 2023 díjat.

A győri Jakab Réka az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát nemzetközi tanulmányok szakon. A tanulás, az ismeretszerzés mindig is fontos szerepet játszott az életében, így az évek során elvégzett egy marketing MSC képzést a győri Széchenyi István Egyetemen, egy PR MBA képzést a budapesti Metropolitan Egyetemen, majd egy sportdiplomácia MBA képzést a Széchenyi István Egyetemen.

Jakab Réka kiskora óta nagy sportrajongó, szívügye a futball. 13 évesen kezdett focizni a Győri ETO csapatában, pályafutása során több hazai együttesben is megfordult és az 1. FC Femina csapatával magyar bajnokságot nyert. Különösen büszke arra, hogy 29-szer léphetett pályára a magyar női labdarúgó válogatottban. A foci és az autók iránti szenvedélye édesapjának köszönhető, aki az Audi Hungariánál minőségbiztosítási mérnökként dolgozott.

Réka az egyetemi évei alatt gyakornokként került az Audi Hungariához, ahol a diploma megszerzését követően állást is kapott. Kezdetektől a vállalati kommunikáció területén dolgozik, eleinte rendezvények szervezésével foglalkozott. 2014 óta felel a vállalat sajtókapcsolataiért, a tavalyi év óta az Audi Hungaria szóvivője Lőre Péter kommunikációs vezető mellett. A hagyományos médiák mellett szívesen foglalkozik az új kommunikációs platformokban rejlő lehetőségekkel és mindent megtesz, hogy munkájával tovább erősítse az Audi Hungaria jó hírnevét.

Az Év Magyar Autója versenyről

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai a 2023-as idényben: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy különböző kategóriákban melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. Idén tizenhét modell kapott díjat.

További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/